Andra resmål

Här hittar du ett urval av andra härliga resmål för din nästa semester.

Nice

Denna klassiska ort på franska rivieran har mycket att erbjuda som semestermål. Inte nog med att staden i sig är vansinigt trevlig att vistas i. Här har man också en strand i direkt anslutning till staden och med bil eller tåg kan man enkelt utforska franska rivieran, Monaco och till och med Italien. Nice fungerar både som egen semesterdestination och som en ypperlig utgångspunkt för att utforska omgivningarna.

Läs mer om Nice här


Mallorca

Ett annat mycket klassist resmål. Mallorca har blivit pånyttfött under de senaste 10 åren, och är numera en av de allra härligaste platserna i Medelhavet (ja förutom den grekiska ö-världen då). Eftersom ön är så stor finns här något för alla. Oavsett om man bara vill ha lugn och ro eller om man vill ha storstadspuls.

Läs mer om Mallorca här


Marbella

Marbella på spanska sydkusten, eller solkusten som den också kallas, är en väldigt positiv överraskning. Många ser kanske framför sig bilder på övervräkiga lyxyachter och tänker att Marbella väl bara är dyrt och snobbigt. Men dom där dyra båtarna hittar man inte i Marbella utan i orten Puerto Banus som ligger granne med Marbella. I Marbella hittar man snarare gemytliga torg och pittoreska trånga gränder. Och förstås hav och stränder.

Läs mer om Marbella här


Paris

Få städer i världen är så mytomspunna som Frankrikes huvudstad Paris. Detta är verkligen den mest romantiska staden i världen. Åtminstone på pappret. Och visst är Paris både mysigt och romantiskt, men ärligt talat så finns det många bra mycket mysigare och mer romantiska platser än Paris här i världen. Man åker främst hit för att uppleva en härlig storstad med otroligt mycket charm. Vill man verkligen uppleva Paris så ska man strunta i de kända sevärdheterna och försöka se och uppleva staden som Parisarna själva.

Läs mer om Paris här


Split

Split har med sitt utmärkta läge blivit något av en hubb för den som vill semestra i Kroatien. När man flyger till Split kan man antingen välja att stanna kvar i staden, ge sig ut i Skärgården eller bege sig söderut och utforska Makarska rivieran. Om man planerar att bara flyga till Split för att sedan resa vidare, ska man tänka om. För Split är en väldigt trevlig stad i sig. Så spendera gärna 1-2 dagar här.

Läs mer om Split här


Alanya

Denna badort i sydvästra Turkiet bjuder på ett härligt klimat, vilket gör att turister söker sig hit även under vinterhalvåret. Höjdpunkterna i staden är förstås gamla stan och den härliga cleopatrastranden. Många passar också på att prova ett äkta turkiskt hamam när de är här. Eftersom dessa behandlingar är något annorlunda jämförda med svenska SPA-behandlingar gäller det att ha ett öppet sinne.

Läs mer om Alanya här


Algarve

Ibland känns det som att man glömmer bort Portugal när man tänker på platser i Europa där man kan hitta fins stränder och få sol på näsan. Kanske är det för att Portugal inte har någon kust mot Medelhavet? Konstigt är det i alla fall, för Algarve i Portugal är ett område med otroligt fina stränder och charmiga små byar. Dessutom finns här mycket att upptäcka om man hyr en bil och åker längs den vackra kusten.

Läs mer om Algarve här


Milano

Få städer i Europa har så mycket att erbjuda besökarna som Milano. För fotbollsfantasten finns förstås AC Milan och Inter att titta på. För den modeintresserade finns allt från lyxshopping i butiker som Gucci, Cavalli, Missoni, Versace och Hermés till mindre secondhandbutiker. Om du gärna äter italienskt så har Milano en imponerande mängd restauranger som serverar riktigt bra mat. Allt från Michelinstjärnor till små trattorior. Sen ska vi ju inte ens prata om det galet goda italienska glassen som man hittar överallt!

Läs mer om Milano här

Gillar du Grekland? Följ bloggen www.igrekland.se för mer Greklandsbilder.

Tillbaka till Greklands öar